Extern antenn för mobiltelefon

Pris:
520 kr
Exkl. moms
Art.nr:
ext_antS3
Antal:
Extern antennkoppling för Samsung Galaxy S5, S4, S3 & S2 inkl extern magnetfotsantenn
·         Ansluter en extern antenn istället för den interna.
·         Flytta mikrovågorna från telefonen till en extern antenn utanför bilen 
·         Högkvalitets MS147 kontakt.
·         Öka täckningen och minska batteriförbrukningen på din telefon.​

Flera Samsung telefoner har en eller ett par små guldfärgade RF kontakter på baksidan bakom batteriluckan. Denna kontakt används av många för att öka hastighet och stabilitet på den mobila uppkopplingen samt öka täckningen i områden där det är dålig mobiltäckning. Många använder också denna kontakt för att bli av med mikrovågspåverkan nära telefonen. En yttre antenn ger direkt en bättre täckning, bättre samtalskvalitet och snabbare mobilsurf.

Var ansluter jag patch kabeln?

På de flesta antenner sitter det en “FME” kontakt. För att kunna koppla din mobiltelefon till en sådan behöver du patchkabeln som passar till specifik telefon.

Antennporten på Samsung S2, S3 och S4 var enligt uppgift enbart ditsatt för att kunna testköra telefonen vid reparation eller dyligt men det går alldeles utmärkt att använda den för en extern antenn.

Att använda den externa antennkontakten kräver dock att man är väldigt försiktig och ansluter den i rätt vinkel. Om man inte är försiktig kan man förstöra kontakten och i visa fall permanent aktivera den externa antennkontakten. Det är också väldigt viktigt att inte belasta kabel eller kontakt sidledes. Alla kontakter är väldigt känsliga och att dra eller slita i kabeln kan skada både telefon och kabel.

Var pluggar jag i kontakten?

Vissa Samsung S3 har två små klisterlappar vid kontakterna märkta W1 och W2. W1 är normalt använd för mobiltelefonsamtal och mobildata. Den andra kontakten märkt W2 är till för att maximera 4G signaler.Många skaffar sig en extra batterilucka och borrar ett litet hål precis där kontakten sitter för att inte behöva ta loss batteriluckan vid anslutning av den externa antennen.

Anslutning sker på egen risk. 

Hur fungerar magnetfotsantennen

Antennen har en liten magnetfot som enkelt fäster på plåt, antingen fönsterbrädan eller taket på bilen. Kabel är så tunn att den lätt kläms i dörrlisten utan att skadas. Tas enkelt bort utan att skada underlaget den sitter på.

Glasantenn
Vi har också en modell med självhäftande glasantenn som monteras på insidan av vindruta eller annan ruta på bilen eller i kontoret. Ökar täckningen på mobiltelefonen och leder mikrovågorna bort från kroppen. Kompletteras med patch för den telefon du använder.